Sport.pl

Waldemar Bargiel
17.02.2015 , aktualizacja: 17.02.2015 18:39
A A A

O¶wiadczenie Roberta Kiłdanowicza, prezesa pierwszoligowego Stomilu Olsztyn (str. 1) (stomilolsztyn.com)

Władze pierwszoligowego klubu z Olsztyna ustosunkowały się do o¶wiadczenia, które w poniedziałek rozesłała do mediów spółka Libra Project 2.
Były już sponsor Stomilu (spółka Libra wybudowała Galerię Warmińsk±) w swoim o¶wiadczeniu potwierdził, że powodem zakończenia współpracy były "niejasne i niepokoj±ce nasz± spółkę działania finansowo-księgowe klubu". Okazało się też, że nie zostało spełnione życzenie sponsora wobec klubu, by przekazywane ¶rodki przeznaczano zarówno na regularn± wypłatę pensji piłkarzom, jak i finansowanie szkolenia młodzików, zakup potrzebnego im sprzętu oraz strojów. "Dlatego niezrozumiałe dla nas jest to, że piłkarze maj± zaległe pensje i zaprzestali oni treningów - czytamy w pi¶mie. - Przystępuj±c do sponsorowania klubu, nasz± intencj± i założeniem było m.in. zadbanie o to, by młodzicy nie ponosili kosztów szkolenia i nie musieli za własne pieni±dze kupować strojów i sprzętu". Ponadto Libra Project 2 zaznaczyła, że w ostatnim czasie dotarło do niej pismo z urzędu skarbowego informuj±ce o tym, że od lipca 2014 roku klub nie odprowadzał należnych podatków. "Jest to dla nas niezrozumiałe, ponieważ w tym czasie klub otrzymywał należne pieni±dze i dysponował ¶rodkami finansowymi" - napisano w o¶wiadczeniu.

Zaledwie dzień póĽniej do pisma wydanego przez spółkę ustosunkował się Robert Kiłdanowicz, prezes Stomilu (tre¶ć o¶wiadczenia na zdjęciach). Więcej o losach Stomilu czytaj na olsztyn.sport.pl.

Zobacz więcej na temat:

Skomentuj:

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX